Helgen som varit

Så har ännu en helg och även en måndag hunnit passera igen då. Helgen har bara flygit förbi i vanlig ordning. På fredagen hade jag inredningsparty här hemma.Mycket trevligt var det och några kronor fattigare blev man ;-). På lördagen gjorde vi inte så mycket utan bara plockade lite här hemma och kollade på filmen Benjamin Buttom.En bra men sorglig film tycker jag.
Söndagen bestod av födelsedags fika hemma hos min syster Ankie, då hennes sambo fyllde år för ett par dagar sedan.Sen bar det av för storhandling på Ica Maxi, och syrran jobbar ju där så hon sa åt mig att dom har "barnvakt" där?! Det hade jag ingen aning om.....men vi lämnade in tjejerna där medans jag,P och Leo (som sov) handlade. Och även fast vi fick avstämmning så var det ju hur smidigt som helst.
Barnen är ju inte så där överdrivet roade av att gå runt och handla hur länge som helst så dom var helt överlyckliga över att dom fick pyssla och dona medans vi shoppade. Vi fick knappt med oss dom hem,så ett stort plus och tack till Ica Maxi för " barnpassningen"!
Igår måndag så var jag tvungen att åka in till stan med lite verktyg som P hade glömt hemma,så när vi ändå var där så passade vi på att luncha tillsammanshela familjen plus Ankie som också dök upp.Men man kan ju inte påstå att det blir en stillsam lunch när man har tre busfrön med sig :-)
Sen tog jag med syster och barnaskaran till borlänge för att kika lite på dollarstore,så där blev jag ännu några kronor fattigare, och barnen ett par barbie dockor rikare(moster skämmer bort dom!!)
Vad har ni andra haft för er i helgen?



Blir såå trött!

Nu är det inte ens kul längre, då jag äntligen blivit frisk då var det nästas tur. Igår var vi hos doktorn med Filippa för hennes hosta, och tro på f-n att inte hon också har fått lunginflammation nu. Jag blir så trött på det här!!
Så här sjuka som vi har varit det här året har vi aldrig varit förut! Det är kankse lätt att skylla på dagis, men inte ens när tjejerna började på dagis så blev dom så här sjuka, visst lite småförkylningar och sånt,men nu får det vell ändå ta och räcka tycker jag!
Jag hoppas då för guds skull att inte Leo eller Felicia blir smittade,men tydligen så är mykoplasma (osäker på stavningen) en vanlig förkylningsbakterie som vi alla i familjen troligtvis har men man behandlar den bara om den går ner i lungorna. Tydligen så smittar den inte heller så väldigt som andra bakterier utan det är bara "dropp-smitta" så nu är det totalt puss-förbud på Leo för tjejernas del....låter kanske hårt men jag har då ingen lust att göra samma resa med Leo som i maj.
Nu ska jag dricka lite kaffe så kanske man orkar hålla upp ögonen en stund,för det blir inte så mycket sömn när man ligger och lyssnar på en tjej som hostar så hon spyr hela nätterna.

Hoppas ni andra är friska och krya!
Kram Låtta




Hosta och psykbryt

Nu när jag känner mig helt återställd,förutom lite hosta då och då, så blir ju självklart någon annan sjuk. Nu var det tydligen Filippas tur. Hon har pendlat mellan 38 och 40 graders feber hela helgen och hostat så hon kräkts, stackarn. Fattas bara att hon också åker på lunginflammation.
Hela helgen har Leo vaknat runt 05:00 och total vägrat somna om! Han har varit helt hysterisk,men imorse så vakande han efter 06,som han brukar. Det är vell dom där tanduslingarnas fel och så tror jag han drömmer väldigt mycket nu,det kommer jag ihåg att tjejerna också gjorde i den här åldern.
Igår när jag och P satt i köket och drack kaffe så kröp Leo runt som vanligt och in i vardagsrummet där Filippa satt och pärlade halsband, efter en liten stund så hör vi hur Leo river tjejernas trave med pussel och Filippa ropar; Pappa nu kommer du och tar Leo, jag får  psykbryt när han river i allt!!*SKRATT*
Hmmm man kan ju undra vart hon fått det uttrycket ifrån*trallalallala*.
Ja som sagt man får passa sig vad man säger, för dom små rackarna snappar upp allt, ALLT!
Nej nu mina vänner ska jag ta och hoppas in i duschen sen blir det frukost. Kl 9:30 bär det av till stan för Leo har tid hos ortopeden och eftersom Filippa är sjuk så får jag snällt ta med mig alla tre när jag ska dit, kul, NOT.
Bjuder på ett par bilder från igår när Leo kröp i gräset för första gången,det var kul men gräset killade lite i händerna och var inte speciellt gott heller.




Tänder.....

Dagen idag känns som en sån här dag som bara går.....Föst lämnade jag tjejerna kl 08:00,sen åkte jag och Leo hem en sväng och plockade päron och plommon som vi tog med till öppna förskolan. Sen hämtade jag tjejerna vi kvart i elva så dom också hann kika in på öf på lite fika innan vi for hem.
Väl hemma så känns det som jag inte gjort nånting! Tvättat en tvätt och hängt,sen setat och ritat/ skrivit lite med tjejerna och sen *vips* så var det kväll.
Nu ska jag försöka trösta en väldigt ledsen son som har ont i munnen för framtänderna är precis på väg att spricka igenom....stackarn...
Ha en bra kväll!


Godmorgon Onsdag!

Godmorgon i grå-vädret!
Har precis lämnat av tjejerna på dagis och Leo sover sin förmiddagslur.
Jag sitter här och samlar kraft för att gå ner och byta gardiner i vardagsrummet, det är ju ganska snabbt gjort när man väl sätter i gång. Men det är ett jäkla farande upp och ner på stolarna för att nå, och jag som annars älskar att ha så många fönster i vardagsrummet uppskattar det inte alls lika mycket när jag ska köpa eller byta gardiner, då jag måste ha 4 par gardiner (dvs 8 st).
Ja nog tjatat om gardiner, tänkte jag skulle slänga in lite bilder på köket som jag för övrigt blev så himla nöjd med! Nu är det bara resten kvar *ler*  Nej men man får ta en sak i taget, både för den ekonomiska biten men även för tiden. Man ska hinna njuta och leva också!









Nej nu ska jag ta tag i hemmet!
Skulle dock vara kul att veta vad ni tyckte om köket!


R.I.P Patrick Swayze

Cancer.....tänk att denna hemska sjukdom tar så himla många unga människors liv.....
Nu har himlen blivit ännu en stjärna rikare.
Efter att min kära vän Anna`s syster gick bort i cancer så har jag blivit mer känslig när jag läser om andra som dött i eller har cancer.
Cancer har förut varit en sjukdom "som bara drabbar sånna man inte känner".Men  jag lärt mig att livet är så skört, så även om det låter lite som en klyscha så ska man var tacksam för varje dag, och tala om för sina näraoch kära hur mycket dom betyder.

Här kommer en utav dom finaste låtar som gjorts;

http://www.youtube.com/watch?v=0Gbz-Lau5tc


Patrick Swayze - She's like the wind

R.I.P

Ha en bra dag och ta hand varandra.


Slapp-Söndag!

Idag har vi haft en riktig slapp-dag,först började jag dagen med att må fruktansvärt illa, men det gick som tur över efter ett par timmar.
Sen kom min pappa, lillasyster och lillebror på besök så då blev det fika ute i den härliga höstluften.
Det kändes såå skönt att få lite frisk luft efter att ha legat inne så länge!
Sen körde P iväg tjejerna på kalas hos en dagis kompis, så då var det ju meningen vi skulle få nått gjort hemma men vi använde tiden till att äta lunch i lugn och ro tillsammans. Så korten på köket kommer nog imorgon ;-)
Jo förresten om det är någon som vill ha plommon eller äpplen eller lite päron så har vi hela träden fulla så det är bara att komma och palla!!! Krikon har vi också massvis av!!

   

Ha en skön kväll!

Äntligen liiite bättre!

Ja nu äntligen börjar jag känna mig som en människa igen, den som bestämmer tyckte tydligen inte att det räckte att jag skulle  få influensan utan gav mig lunginflammation också på köpet! TACK!
Men nu är jag hemma från lasarettet  iallfall och knaprar penicillin för fulla muggar.
Idag är den första dagen på över en vecka som jag orkat varit vaken hela dagen och att jag kunnat äta utan att det kommit upp lika snabbt, tänk vad snabbt man tar saker för givet...
Imorgon när tjejerna ska på kalas ska vi passa på och fixa och dona lite i köket och sen kommer lite bilder på resultatet.
Nu ska jag mysa med familjen innan det är läggdax för damerna.

*Tadaa* nu går Leo efter möblerna/väggarna,så vi har "snigelmärken" överallt... Hahaha






Ett Mitt i natten tack!

Åh jag vill vill bara tacka min underbara vän Anna som fixat
bloggens nya design. Hon är såå duktig! Tack!

Hmmm....Influensa...

Jaa det gick ju sådär med att vara mer aktiv på bloggen ;-P
Men jag har legat i feber ända sen i onsdags och hostar så jag låter som kol-patient.
Jag fryser och svettas om vart annat och har fruktansvärt ont i kroppen,så det här att sitta upprätt och blogga har inte varit prio ett direkt.
Imorgon bär det av till vårdcentralen så dom får lyssna på mina lungor och jag hoppas på att få nån hostmedicin utskriven,då jag provat allt annat.
Förutom att jag varit/är sjuk så har det inte hänt så mycket sen sist. Eller jo förresten vi har bara tapeterna kvar att hänga i köket och det ska göras idag! Ska bli så himla skönt när köket är klart! Känns som om hela huset blir upp och ner när man gör om någonstans.
Tänk om man kunde få åka bort två veckor till tex Thailand och sen när man kom hem skulle hela huset vara helt klart....mmm...det skulle vara nått det.
Nu ska jag lägga mig på sofflocket igen och svettas vidare.
Hoppas ni andra har klarat er från denna hemska influensa.....

Den här tapeten blir fondvägg i köket.






September!

Ja nu är september här med blandad förtjusning från min sida. Jag tycker det är mysigt att burra ner  sig i soffan med en skön filt eller kofta och tända eld i braskaminen. MEN jag hade gärna velat haft en finare sommar innan hösten kom,men men vi bor j i sverige och man blir ju lika besviken på sommaren varje år så jag förstår inte att man inte vänjer sig :-) ?
Man får helt enkelt försöka njuta av vädret oavsett hur det ser ut, personligen skulle jag nog inte tycka det var så spännande om det ständigt var 40 grader varmt.
Nu blir det en kopp te innan jag och Leo ska ge oss iväg till Öppna Förskolan en sväng.
Bjuder på en bild från min faster,visst är det ett fantastiskt träd!



Här är en bild som jag hjälpte Filippa att ta när vi var på långpromenad.




Leo <3  (Visst var den söt, haklappen som min pappa köpte med tillhörande body i Las Vegas)


RSS 2.0